Klær for gjestene

Selv om vi ikke får så mange brev per post lenger, er det fortsatt tradisjon å sende bryllupsinvitasjonene i papirform. Og selv om det ikke direkte er et godt gammeldags kjærlighetsbrev, så er det nå kjærligheten som skal feires. Heldigvis får man som oftest beskjed om kjærlighetens dag god tid i forveien, slik at man kan forberede seg på gave, eventuell reisevei, overnatting og ikke minst kjolen(e) og dressen. Ofte står det beskrevet i invitasjonen hva slags type antrekk som er å foretrekke, så det kan hende man får noen forholdsregler. Utover det får man bruke skjønn og sunt vett.

For damene

I 2018 er det lyse pastelltoner, klassikere i blått og beige og friske vårfarger som er på moten. Du kan lett pynte opp med perler og diamanter, matchende pumps og sjal, clutchvesken slår sjeldent feil, og for litt kalde kvelder kan f.eks. en pelsjakke gjøre susen. På Floyd har du utvalget og tilbehøret for dagens mote. Her kan du enten handle direkte i nettbutikken, eller søke opp nærmeste fysiske butikk. Ofte bør man beregne tid på prøving av disse kjolene. Hvis du vet at du også skal i konfirmasjon kan det være lurt å tenke på om kjolen kan brukes til flere anledninger. Et tips kan være å velge en kjole som du kan pynte opp, eller ned. Altså velge en kjole til flerbruk.

For mennene

Som vent kan bryllupsinvitasjonen gi deg en pekepinn for hva kleskoden er. For damer er det ofte litt enklere enn menn, for hva betyr det egentlig dersom det står antrekk- galla for menn? Galla gir mannen en ganske streng pekepinn på at han må kle seg riktig. Galla = kjole og hvitt. Og for den uerfarne så kan kjole og hvitt være vanskelig å forstå også. Kjole og hvitt betyr at du må bruke hvit vest, hvit sløyfe, svarte lakksko, hvite bukseseler og lange, sorte strømper. Mannen kan også bruke militær gallauniform eller bunad, men bunad skal kun brukes dersom den du ankommer bryllupet med også har på seg dette.

Sier bryllupsinvitasjonen mørk dress så er det viktig å tenke på at dressen skal være sort eller mørk blå. Denne kleskoden er ikke så streng som smoking eller galla. Du må ha slips eller sløyfe, og du kan velge fargen selv, men husk at du skal være stilfull så unngå helst de sterkeste fargene. Ønsker du en lysere dress kan det hende at dette er ok, men sjekk gjerne med brudeparet først. Husk å bruke hvit skjorte!