Kjoler og tilbehør til brudepikene

Å velge brudekjole kan være en langvarig prosess. Du skal bare gifte deg én gang, og du vil se så vakker ut at brudgommen forelsker seg på nytt når han ser deg ved alteret. Når du endelig har funnet rett kjole, den perfekte formen og fargen, står neste punkt på listen for tur: kjolene til brudepikene. Forhåpentligvis har du venninner som hjelper deg med planleggingen og kommer med gode forslag. Kjolen til brudepikene må ha en flatterende form til hver og en, og alle har forskjellige kropper. Et passende kompromiss er at bruden velger stoff og farge, mens brudepikene velger form og fasong.

Hva sier tradisjonene? Man har ofte hørt historier om små konflikter mellom brudepiker og bruden på grunn av fargen på kjolene. Så hvordan går man frem for å velge antrekket til de heldige, utvalgte venninnene? Brudepar og deres familier vil ikke spare noe på den viktige dagen, og det er vanlig at paret spanderer kjolene, sko og sminke. Bryllup er en dugnad mellom foreldre, svigerforeldre og paret hvis alle er i en posisjon som tillater det. De som ikke har det finner stor hjelp i å ta opp forbrukslån fra centum for å ikke tømme lommeboka. Ingen par vil starte livet som nygift med en tom bankkonto, men man vil selvfølgelig heller ikke spare på servering, underholdning og dekorasjon.

Noen mener kanskje at hvite kjoler til brudepikene er et vågalt valg, men det er ikke veldig sjokkerende lengre. Brudepiker i eggehvite eller lyse, beige kjoler på hver sin side av bruden kan bli et fint bilde. Når man velger farger bør blomsterbukettene også ha sin plass, og kjoler bør passe blomstene brudepikene holder i. Hvis man da velger hvitt, står man helt fritt til å velge av alle nyanser til buketten.

Hvis bruden har en kjole som er helt hvit, kan brudepikene ha mer enn bare én farge på sine antrekk. For eksempel er kombinasjonen hvit og lyseblå vakkert og mykt, og passer godt til røde roser. Med

flere farger på klærne er det også lettere å velge sko. For å gjøre antrekkene enda mer spennende og overraskende for gjestene, kan hver brudepike ha sin egen farge på antrekket. Tenk en overgang mellom fire nyanser av for eksempel blått, hvor oppstillingen av brudepikene går fra lysest til mørkest.

Vil du la hver brudepike velge helt selv? Dette er det flere og flere som går for. Siden antrekk i bryllup ikke lenger trenger å være helt tradisjonelt, er det ikke uvanlig for bruden å velge en kjole i en annen farge enn hvitt, og brudepikene kan også ta på seg hvert sitt yndlingsantrekk. Man kan bli enige om hvor formelle klærne skal være, og at alle skal ha for eksempel høyhælte sko. Det vil gjøre enhver brud glad at venninnene også føler at de er på sitt beste på den store dagen.