Ulike typer dress

Galla og smoking er nevnt, bunad og galla-uniform er også nevnt, og det er klart man skal pynte seg når man skal i bryllup. Det samme gjelder når du selv er brudgom. På lik linje med bruden vil det være fokus på brudgommen og hva han har på seg. Vil de matche? Sitter dressen perfekt? Er det valgt slips eller sløyfe?

To typer dress

  • Typen sort dress: Mindre formell enn galla og smoking, men her skal dressen helst være sort, mørk blå er også godtatt. Her kan du variere litt mer med fargevalget på slipset eller sløyfen, men ikke ta helt av. Husk at det skal være stilfullt. Sorte pensko, silketørkle og mansjettknapper er med på å pynte typen sort dress opp.
  • Typen «bare» dress: Dette er ennå mindre formelt enn typen sort dress, og her kan du variere litt mer. Du kan velge å ha en lys dress på dagtid, og heller bytte til mørkere dress på kveldstid. Her skal du fortsatt holde stilen ved å velge dress i samme farge på over- og underdel, eventuelt ett lett mønster er «lov». Bruker du lys dress er ofte brune sko penest, ellers passer sorte pensko best til mørk dress.

Sjekk ut Dressmann for å finne dressen til ditt bruk!