Hva du ikke kan gå i i bryllup?

Det er mange regler når det kommer til tradisjoner i bryllup, men visste du at det er klær du faktisk ikke kan gå med i bryllup? Les videre for å lære mer om disse tradisjonene.

Viktig med kleskoder

Det å følge kleskoder når det kommer til bryllup er utrolig viktig. Dette fordi du ikke skal fornærme noen, men også fordi det kan krasje med hva brudeparet faktisk har tenkt.

Derfor blir den åpenlyse regelen: Ikke gå med hvitt i bryllup. Bruden skal være den eneste som går i hvitt. Du kan selvsagt ha på deg en hvit skjorte til dressen din er lignende, men å ha på seg en hvit kjole som kvinne blir sett veldig ned på. Noe som er skikkelig forståelig!

Rare tradisjoner

I følge norsk tradisjon så skal man ikke gå med rødt i bryllup. Dette fordi det betyr at du enten har ligget med brudgommen eller at du vil prøve å forføre ham. Så hvis du vil unngå å skape kaos i bryllupet, så unngå å ta på deg en rød kjole! Mange mener også at det ikke er innafor å gå med en sort kjole i bryllup, det blir liksom for trist.

Det er veldig mange regler når det kommer til hva damer kan ha på seg i bryllup, men ikke så mange om hvordan menn kan kle seg. Dette synes mange faktisk er ganske rart. Men det handler nok også om at det er brudens dag og det er hun som skal være i sentrum.

Det er mange av disse reglene som ikke er så strenge lenger, så det vi absolutt anbefaler deg er å høre med brudeparet selv om de har noen regler for kleskode. Det kan jo være at de ikke bryr seg om det i det hele tatt.