Bryllupsklær

I denne artikkelen skal vi snakke litt om hva slags klær vi kan komme til å se, eller bruke, når vi er på et bryllup. Det finnes mange forskjellige tradisjoner når det kommer til bryllup og hvordan vi skal kle oss og hva som skal foregå under selve seremonien. Med tanke på at vi skriver dette på norsk og at de fleste i Norge enten er kristne eller er ateister så skal vi rett og slett gå snakke om den typen bryllup de fleste av oss kjenner til. Bruden går i hvit kjole, og brudgommen i en dress.

Dette gjør vi ikke av noen religiøse grunner, men mer for å enklere forklare klærne som brukes, uten å sammenligne med altfor mange andre lignende seremonier som de fleste av oss i praksis ikke kommer til å få bruk for. Noen velger til og med å bruke bunad når de skal gifte seg, men det er de færreste som gjør dette.

Hvite kjoler kan være veldig populære enten de er til et bryllup eller ikke, men la oss se nærmere på de som vi antar skal brukes til denne anledningen. Hvor mye koster slike? En brudekjole koster vanligvis minst 15.000 til 20.000 kroner. Med tanke på hvor dyr selve kjolen er så kan det være lurt å vurdere å sjekke ut de billigste forbrukslån som kan klare å skaffe seg for å ikke sette hele økonomien i ubalanse.

Det finnes mange tradisjonelle brudekjoler som tilsier at den må være hvit og ha den gamle klassiske fasongen som du sikkert har sett før. Det vi kaller for en «ball gown» er på mange måter den kjolen som de fleste tenker på og her er det litt ekstra puff under midjen slik at kjolen på en måte får et litt større volum.

Dersom du er litt tynnere og vil kanskje vise frem figuren din så er det er det også mulig å skaffe seg en kjole som kan kun oversettes til «slim fit». Her kan man få med seg hele figuren til bruden på en veldig smakfull måte.

La oss derimot ikke glemme at det ikke bare er bruden som skal kle seg fint på et bryllup. For alle gjestene så er det vel nok å bare pynte seg veldig grundig til anledningen men bare husk å ikke se finere ut enn bruden fordi da kan det bli litt dårlig stemning.

For brudgommen så er det vanlig å komme i en dress, men det er også veldig vanlig å komme i smoking. Den eneste fysiske forskjellen mellom en dress og en smoking er at det finnes en stor andel sateng i en smoking. Ellers er det ikke så mye forskjell, men man merker fort at en smoking er finere, og derfor er det populært å bruke den til denne anledningen.