Utendørs bryllup i grønne omgivelser

Er du i den heldige situasjonen at du planlegger bryllup med partneren din? Det er en av de fineste tidene du kommer til å ha, og en av de viktigste hendelsene i løpet av livet. Et bryllup er en personlig affære, og det skal reflektere paret som blir viet og feiret. Noen velger å arrangere en liten fest for de aller nærmeste, mens andre vil ha en stor feiring med alle venner, familiemedlemmer, kolleger og naboer. Alt til enhver smak!

Her står du helt fritt til å velge, for det er din dag. Om du ønsker enten et lite og intimt bryllup eller et storslått et med en lang gjesteliste, kan du gjøre det hele slik du og partneren din ønsker. Det er ingen oppskrift dere nødvendigvis må følge. Store bryllupsfester kan også være uformelle og personlige, akkurat som de mindre og mer familieorienterte.

God tid

Når størrelsen og budsjettet på denne store dagen er klart, kan du se på hva du vil servere og hvordan du vil dekorere. For den som får den heldige utnevnelsen som toastmaster er det viktig at brudeparet gir beskjed i god tid! Det samme gjelder for andre som ønsker å holde en tale eller en skål, og selvfølgelig forloverne. Det er mange flere enn paret som er nervøse når denne dagen kommer. Selv om det er en ære å bli bedt om å få en rolle i en venns seremoni, er det også noen som synes det kan være litt av en jobb også, spesielt de som vanligvis ikke stikker seg fram eller vil opp på talerstolen.

Dekorer til bryllup utendørs

Vil dere gå for et bryllup med tema? Et tema betyr ikke at du tar det helt ut med nisjeeffekter og spesielle kleskoder på invitasjonene. Et tema kan for eksempel være dekorasjoner og musikk som minner om et sted brudeparet har en forkjærlighet for, eller som på andre måter er viktige i forholdet eller parets samliv. Et annet eksempel er en japansk hage. Hvis feiringen skal holdes på en dato på våren eller sommeren, har dere allerede mange flere muligheter. Både for synet og budsjettet er et bryllup utendørs noe svært positivt.

Hvis du velger et hagetema har du mer frihet til å bestemme over hele interiøret og pynten. En seremoni framfor en grønn hage med vakre blomster og møbler av mørkt treverk er enkelt å få til. Du kan selv skaffe materialer i tonen du liker, og bestille en liten snekkerjobb. Når selve vielsen skal foregå utendørs, og brudeparet skal være synlig for alle gjestene, må de derfor stå høyere slik at alle ser. Derfor er det vanlig å lage et lite og søtt podium noen trappetrinn over bakken. Fotografen vil i alle fall få mye bedre bilder som dere senere vil være glade for!