Bryllupskjolen går aldri av moten!

Den første bryllupskjolen

Det er ingen eksakte oppføringer over når den første brudekjolen fikk status brudekjole, men før 1800-tallet giftet man seg ofte i lyse/hvite kjoler med farge og fasong etter hva som var på moten da. Brudekjolens farge har ikke bare vært hvit, men også sort og kulørt. Hvit kjole betinget ofte at du var velstående, og var derfor ikke i bruk i alle samfunnslag. Hvite brudekjoler var heller ikke praktisk til videre bruk da det hvite stoffet ofte ble flekkete. En ting er sikkert og det er at brudekjolen har endret seg i takt med motebildet. Den har hatt puffermer, posete kjoleliv, korsett, tunikaeffekt, under- og overskjørt, todelt, kort og lang, med og uten ermer, nostalgisk og romantisk, dyp utringning, med og uten stropper og mye mer! For mer informasjon kan du slå opp på Wikipedia og lese litt mer om du ulike epokene, fargene og fasongene.Enda en ting man kan si om brudekjolen er at den er svært spennende, omtalt, diskutert og utprøvd. Men, vi får aldri nok av den!

Bryllupskjolen 2018

I april var det «Bridal Fashion Week» i USAs motemekka New York. Der viser alle store designere frem sine fantastiske kreasjoner. I år er det blondens år, og helst gjennomsiktig sådan. Så da er tiden moden for å ta frem den litt vågale kvinnen i deg, en som viser litt hud dog tildekket av vakre blonder, sensuelle blonder eller romantiske blonder. Du kan også velge sløyfer, og da helst på skuldrene. Er du ingen kjolefan finnes det faktisk bryllupsbukser som også er på moten i 2018. De norske trendene i år ligger på bohem-stilen og et rent skandinavisk snitt med rene linjer og mykere stoff. Så selv om moten peker ut en retning for deg, er detmye å velge i.

Den rette kjolen for nettopp deg

Uansett hvilken kroppsfasong og høyde du har, finnes det en kjole der ute for nettopp deg. Det kan være lett å gå seg vill i hva som er på moten, hva andre anbefaler, hva kommende svigermor eller mamma sier, og hva du selv mener. Bryllupsdagen er din dag (og mannen din sin naturligvis), og det er du som skal føle deg som en prinsesse. Du og kjolen du velger skal ha vært ment for hverandre hele livet, og du skal ikke angre på kjolen du velger. Ofte er det kjolevalget som tar lengst tid i hele bryllupsplanleggingen, så et er viktig å begynne tidlig. Er du heldig har du alltid visst at du kom til å gifte deg en dag, og har allerede sett deg ut drømmekjolen, det perfekte lokalet, musikken, maten og gjestelisten. Andre får starte på scratch med blankt lerret og malekost, men begge deler er like spennende.