Den klassiske brudekjolen trenger ikke å være kjedelig

Skal du snart gifte deg? Da er du selvfølgelig godt i gang med å lete etter de peneste brudekjolene på markedet. Hvis du er riktig heldig, får du en skreddersydd en. Det er heller ingen dum idé å kjøpe brukt, for da man kan finne mange skatter. Et annet tips er å spørre mødre og bestemødre om man kan gjenbruke deres kjoler i ens eget bryllup. Det er en fin gest til familiehistorien, og vil være en ære for de man spør. Men, det er dessverre ikke alltid man er i samme størrelse som ens slektninger.

Siden bruden er festens midtpunkt, vil de fleste være enige i at hun bestemmer stilen og fargene på parets og brudepikenes antrekk. Hvis man allerede har en definert klesstil, er valgene i et begrenset antall. Hvis du for eksempel liker en minimalistisk og ren stil, kan du se etter kjoler som enten kun har blonder på skjørtet, eller kun på overdelen. En slik stil vil som oftest innebære åpen rygg, og ingen utringning på brystet. Kjolene i denne stilen har ikke stropper, men dekker skuldrene helt, og man har også versjoner med ermer som når til albuene. Skjørtene er store og slående, og tenåringsdrømmen om et ekte prinsessebryllup kommer lett til tankene . Det trengs kanskje ikke å nevnes at disse kjolene er av det helt hvite slaget.

Brudgommens dress bør passe til brudens kjole, og det er derfor viktig at man har en anelse av hva den andre ønsker å ha på seg på den viktige dagen. Du trenger ikke og vise deg frem i kjolen før den store dagen, men prøv og få et hint om hvilken farge slipset hans er i. En festlig og stilren farge er himmelblå, og det passer godt på slips til uansett dress, og er nydelig til en blond brud. Hvitt slør passer til alle de ovennevnte fargene, og det samme gjør hvite sko. Kjoler og slør er lett å arve, da det kan sys om hos en skredder, men sko er vanskelig. Hvite eller offwhite sko kan man skaffe hos viking, og da er det bra og passe på at brudgommens sko har en farge som matcher.

Men må antrekket og kjolen være hvitt? Nei, man står helt fritt til å velge. En svart kjole vil derimot by de fleste i mot. Alle nyanser av lyse farger er nydelige til en slik anledning, og man finner mange flotte i gammelrosa, lys rosa, og nyanser av blått og gult. Et fint tips, uansett hvilken farge du velger, er at brudgommen har slips eller lommetørkle i samme farge. Hvis brudgommen ikke har dette, kan andre detaljer gjenta fargen, slik som blomstene. En brud i rosa kjole og perleøredobber, som i tillegg holder rundt en vakker hvit og rosa bukett, er et vakkert syn, og vil gi bilder som du gledelig rammer inn og henger på veggen.