Brudepiker – en trend

Venninnegjengen som brudepiker

Ofte forbinder man brudepiker med små jenter i ballkjole og sløyfe i håret. De har fått et stort ansvar med å spre roseblader oppover kirkegulvet før bruden selv skal gjøre entré. Eller så har vi sett litt for mange amerikanske filmer, ofte komedier, om brudepikenes jobb i forbindelse med et

bryllup. Trenden i Norge er at vi gjør som i Amerika, vi vil ha venninnene våre rundt oss når vi gifter oss, men foreløpig har ikke hvite kjoler for brudepikene riktig satt seg i tradisjonene våre enda. I USA er dette mer vanlig, så man skal ikke se bort i fra at det kommer til Norge også. Det vanligste er at forlover og gjester ikke skal ha på seg hverken hvitt, sort eller rødt. De vanligste ønsker for brudepikene er at de skal ha kjoler som tar opp fargene i selve temaet i bryllupet.

Hva skal brudepikene ha på seg?

Det lureste er uansett å la bruden velge. Det er bruden og brudgommens dag, og det er ikke brudepikene som skal stjele oppmerksomheten. Det kan også være lurt å styre unna kjoler som avslører for mye, og heller holde seg litt tradisjonell. Likevel trenger ikke brudepikene se helt samme ut. Man kan faktisk få tak i kjoler som kan draperes, knytes og omformes til å se forskjellig ut, selv om det opprinnelig er samme kjole.

For bilder og ideer sjekk ut Portia.no hvor det er tre ulike uttrykk fremstilt i en og samme nydelige pastellfargede kjole.