Vinterbryllup – dette må du tenke på

De fleste forbinder bryllup med vår og sommer, når lyset har kommet og velsignet folk og fe. Noen velger også bryllup på sensommeren, men svært få tør å satse på bryllup midt på vinteren. Det er likevel ingenting i veien for å smi kjærlighetens lenker mellom desember og mars heller.

Det er ting som må gjøres på en annen måte når kvikksølvet dupper under 30 minus og sola kun er oppe å hilser på før den forsvinner bak et fjell igjen. Men har du først blitt inspirert av Frost og Tre nøtter til Askepott, så er det kanskje ingen vei tilbake. Det stiller krav til et åpent sinn om hvordan ting skal organiseres på bryllupsdagen.

Bryllupskjøring i åpen bil

Skal man kjøre kabriolet i hymnes lenker kan det bli en iskald affære. Enten må man velge varme klær fra Helly Hansen, eller så må man leie en elegant bil med hardtop. Likevel kan man få brudesløret ut av vinduet, og alle vil kunne få minnerike bilder av hendelsen.

Alltid glatt i høyhælte sko

Ja bryllup på vinteren krever sitt av både folk og fe. Men det er garantert glatt opp kirketrappa og inn til lokalet. Man må sørge for at noen strør ved inngangene. Det kan være lurt å skaffe røde løpere for anledningen, slik at man gir begivenheten det riktige preget.

Ingen langbord i hagen

Med vinterbryllup vil nok de fleste ønske seg en innendørs seremoni. Det fins varme partytelt som kan gå an på varme vinterdager, men det er det ingen garanti for. Plutselig kommer et vindpust å river alt overende.

Isbad og badestamp

I stedet for tett pardans til langt på natt, kan man heller invitere gjestene på isbading og badestamp. Her vil temperaturen bli høy og stemningen god. Men det er grenser for hvor mange man kan få med seg i stampen.

Og så ble det mørkt

Ja, sollyset er en etterlengtet glede på vinterhalvåret de fleste steder av landet. I verste fall vil man ikke se den i det hele tatt. Mørket er totalt, og man må sørge for god belysning der man er. Lyskastere er kanskje nødvendig for at mengden skal få med seg det dansende brudeparet.