Hjelp, vi skal i bryllup!

Det nærmer seg sommer og høysesong for bryllup i Norge. Bruden og brudgommen er i full gang med planleggingen og med å velge riktig kjole og dress eller smoking til den store dagen, men hva med gjestene. Hvordan velger man som gjest hva man skal ha på seg i et bryllup?

Det første man må legge merke til er dresskoden til bryllupet. Hvis den ikke står i invitasjonen, kan man ta utgangspunkt i lokalet festen holdes i. Skal den for eksempel holdes i en hage, er det greit med en kjole som er litt mer sommerlig, men hvis festen holdes på et flott hotell eller i et annet eksklusivt lokale, bør man gå med lang kjole, gjerne aftenkjole eller gallakjole. Hvis bryllupet ikke er så formelt, kan man gå for en litt mer casual look, som for eksempel dress og en fin bluse til damer og en fin bukse og skjorte til menn, men du kan droppe dressjakken. Mellom disse eksemplene finnes det mange nyanser og det beste er å spørre brudeparet hvilken stil de ønsker at gjestene skal kle seg i. Det aller viktigste er at man pynter seg litt ekstra for å gjøre stas på den store dagen dette er for brudeparet, men man skal selvfølgelig ikke være mer pyntet enn selveste bruden og brudgommen. Dette er deres dag og det er de som skal være midtpunktet på festen.

Det er nesten lettere å finne ut hva man ikke skal kle seg i. Her finnes det klare regler og den første regelen går ut på at man ikke skal kle seg i hvitt da dette er brudens farge. Man bør også unngå duse farger som nesten ser hvite ut. Den andre regelen er at man skal unngå å kle seg i svart, da dette er sorgens farge. Denne regelen er det mer og mer akseptert å gjøre unntak for, men hvis man ønsker å kle deg i svart er vår anbefaling å heller kle seg i en annen mørk farge, som for eksempel mørkeblå som også er en nøytral farge som alle kler godt. Regel nummer tre er å ikke kle seg i rødt. Det sies at den som kler seg i rødt har hatt samleie med brudgommen. Prøv derfor for all del å unnvike denne fargen og unngå samtidig dårlig stemning i bryllupet.

Når det gjelder menn er det lettere å finne ut hva man skal kle seg i. Hvis det står en dresskode i invitasjonen er den ofte rettet mot herrenes antrekk. For eksempel: kjole og hvitt, smoking, mørk dress. Her er det innlysende hva mannen skal kle seg i, men de kan prøve å gjøre ekstra stas på dagen med å fikse håret ekstra fint, ta på en god parfyme, barbere seg og ta på en god aftershave lotion. Butikken gents tilbyr alt som behøves for å oppnå dette.